Namaste

Zapraszamy na wspólną kulinarną podróż. Naszym przewodnikiem po Indiach jest Masalka, czyli ten symptaczyny słoń w czapce kucharskiej. Masalka zabierze Was w piękne miejsca i zapozna z lokalnymi mieszkańcami tego wyjątkowego kraju. Wraz z Masalką pokażemy Ci jak przygotować proste indyjskie dania i te trochę bardziej skomplikowane.

Jesteśmy wegetarianami i takiej też kuchni dotyczy nasz blog. Chcemy dotrzeć do domowych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie w indyjskich wioskach, do pyszności serwowanych wśród ulicznego zgiełku, a także do przepisów wykwintnych dań serwowanych w ekskluzywnych hotelach. Przybliżymy Wam dziwnie brzmiące nazwy przypraw i przekonamy się czy chilli zawsze jest ostre. A do tego sprawdziwmy, czy krowy w Indiach rzeczywiście są takie święte, ile placków ciapati jesteśmy w stanie zrobić na minutę i co ciekawego Indusi potrafią zobaczyć w gwiazdach. A do tego opiszemy, sfotografujemy i nakręcimy milion innych niesamowitych historii, których nie
wymyślilibyśmy nawet w snach. Bo Indie są najbardziej nieprzewidywalnym miejscem na Ziemi, które podąża za jedną złotą zasadą: Tu i teraz.

Agata


  • Więcej

    Indie urzekły mnie 10 lat temu. Gdy pojechałam tam pierwszy raz w życiu mając 20 lat poczułam coś, czego nigdy nie zapomnę. Poczułam się cudownie wolna. W Indiach poczułam się jak w domu. I za to je kocham. Po prostu. Tak odpowiadam wszystkim, którzy wypytują co mi się w tych Indiach tak bardzo podoba.


Mateusz